Terariul Substratul Microclimat Hranirea Naparlirea Manipularea Boli Sexarea

Iluminatul

Toate speciile de tarantule traiesc in diferite vizuine, scorburi, retrase in conditii de semiintuneric ducand o viata nocturna. Fiind cele mai active doar in intuneric terrariile nu necesita o sursa suplimentara de lumina.

Daca totusi se decide la a folosi plante in scopuri decorative se pot utiliza becuri de putere mica instalate deasupra terariului. In nici un caz nu se vor instala becuri in terariu deoarece duce la supraincalzire si uscarea substratului.

Pentru a observa totusi activitatea nocturna a tarantulelor se pot instala deasupra becuri de culoare rosie deoarece acestea nu percep culoarea rosie din spectrul luminos.

Temperatura

Temperatura corpului tarantulei, metabolismul si alte functii biologice sunt in stransa legatura cu temperatura ambientala. Temperatura optima pentru a creste o tarantula este intre 24 si 27 °С , exceptie fac doar unele specii ( ex. Megaphobema ) care provin din zone cu temperaturi scazute pentru care temperaturi de 23-24 °С sunt fatale.

In captivitare marea parte a tarantulelor se simt confortabil la temperatura camerei.

Umiditatea

Pentru evitarea complicatiilor generate de mentinerea unui substrat prea uscat, respectiv prea umed, recomandam udarea substratului in mod neuniform, astfel incat o parte sa fie mai putin umeda decat cealalta.

Este de evitat ca in portiunea cea mai umeda substratul sa aiba consistenta noroiului, in nici un caz apa nu trebuie sa „balteasca” in terariu! Cea mai buna solutie este ca intr-un colt al vasului sa fie mentinuta o mica suprafata uscata, dand posibilitatea animalului sa-si aleaga dintr-o paleta cat mai larga a umiditatii, in functie de necesitatile metabolice la diferite momente ale zilei.

Copyright (c) www.tarantule-romania.ro