Terariul Substratul Microclimat Hranirea Naparlirea Manipularea Boli Sexarea

Terariul tarantulelor

La alegerea unui terariu vom tine cont in primul rand de specia de tarantula care o detinem.

Terariu

Speciile terestre

Sunt speciile care traiesc la nivelul solului (vagauni,zone desertice,etc). Acestea au nevoie de mai mult spatiu pe orizontala.

In cazul acestora se evita terariile cu pereti inalti deoarece tarantula poate sa cada si sa se raneasca deoarece are abdomenul foarte sensibil.

Trebuie asigurat tarantulei un loc in terariu unde poate sa se retraga, o scorta de copac, o coaja de nuca de cocos taiata, un ghiveci de ceramica sectionat sau orice alt obiect decorativ neutru din punct de vedere chimic in care sau sub care sa se poata ascunde.

Terariu

Speciile arboricole

Sunt speciile care traiesc in arbori, acestea vor avea nevoie de mai mult spatiu pe verticala de aceea este indicata alegerea unui terariu inalt.

Ca decor se recomanda trunchiuri de copac, coaja de lemn sau orice alt element decorativ care sa imite habitatul natural si sa satisfaca nevoia tarantulei de a se catara. Nu se recomanda asezarea in acest tip de terariu a elementelor decorative solide ( pietre ) pe substrat deoarece tarantula se poate accidenta cazand de la inaltime.

Reguli generale

Pentru a avea o tarantula sanatoasa trebuie sa asiguram o ventilatie buna a terariului. Aceasta se poate realiza prin amplasarea unor serii de gauri pe partile laterale si pe capac si/sau realizarea unei portiuni din peretele terariului din plasa de sarma.

Capacul terariului trebuie sa fie fixat bine deoarece unele exemplare pot da la o parte un simplu capac de sticla asezat deasupra. Capacul poate fi fixat cu ajutorul unor magneti si bucati de metal lipite de capac respectiv pe peretii terariului. Ori se poate realiza un capac dintr-un profil L si plasa de sarma.

Copyright (c) tarantule-romania.ro